- Onze interne organisatie: Inmiddels bestaat ons bestuur uit voorzitter, secretaris, penningmeester en twee leden.
- Extern zijn wij verbonden met: De Coöperatieve Samenleving en de Gebiedscoöperatie Rivierenland. Zes regionale Energie Coöperaties hebben een Cooperatief Energie Diensten bedrijf Rivierenland opgericht. Provinciaal zijn wij lid van de Vereniging Energie Coöperaties Gelderland (VECG). Het energie diensten bedrijf heeft regelmatig contact met de netwerkbeheerder Liander.
- We zijn op zoek naar aspirant leden en leden. Mensen die zich willen inzetten voor een duurzame Circulaire Economie en een goed Rentmeesterschap in de aandachtsvelden, ENERGIE – MOBILITEIT – WONEN – VITALITEIT – FINANCIËN – VOEDING. Wie doet er mee? Meldt u aan al is het maar een uur in de maand en verander de wereld.
- Zonnedak: In middels hebben wij een bezoek gebracht aan een boerderij. Zij hebben een groot dak dus ruimte voor PV panelen en willen advies voor een vergister.
- Wij adviseren en ontzorgen onze leden bij de overgang naar groene stroom en aanschaf van eigen PV panelen. Onze leden en bedrijven kunnen deze CO2 vrije Betuwestroom afnemen, zie Betuwestroom Huismerk Energie, en samen investeren in PV panelen. Wie wil meeliften en panelen kopen voor eigen dak: dat kan ook. Is tevens verzekerd van de beste kwaliteit en gekwalificeerde vakmensen in de regio.
- Wij adviseren bij het sluiten contracten voor de inkoop en verkoop van echt groene energie uit de buurt. Daarmee besparen wij energie die verloren gaat door transport. We kunnen nu alle bewoners en bedrijven -leden!- een aantrekkelijk aanbod doen voor Huismerk Energie. De energie die we dan kopen, zal steeds meer uit eigen lokale opwek komen.
- Verbinding met lopende energie-initiatieven. We voeren gesprekken over geplande zonneweide en plaatsing van wind turbines in Deil. Zou mooi zijn die energie voor de waard beschikbaar te houden.
- Energie besparing. Veel van onze huizen slurpen nog energie. We zijn in gesprek met energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland dat individuele huiseigenaren begeleidt. En zijn voornemens lid te worden van de landelijke coöperatie Hoom met een mooie, wijkgerichte aanpak voor energiebesparing. Twee leden van ons bestuur hebben de opleiding als energiecoach inmiddels met goed gevolg beëindigd. Zij kunnen u helpen om de juiste keuze te maken die specifiek bij u past.
- Deelauto’s. We zijn in contact met een organisatie om een netwerk van deelauto’s te starten in onze regio. Elektrisch of fossiel, nieuw of van onszelf: het werkt eigenlijk best heel eenvoudig. We hoeven met vijf huishoudens niet tien auto’s te hebben, toch? Hoe groter onze ledencommunity: hoe aantrekkelijker dit wordt.
- Voedsel uit eigen waard. Een commissie is aan het opstarten om lokaal geproduceerde groente en fruit beter beschikbaar te maken voor leden van CoopLingewaar. En om vervolgens de productie een handje te helpen. En er natuurlijk nog iets lekkers van te maken!
- Zorg. Binnen de gemeente Lingewaal zijn nog altijd te weinig zorgwoningen. Te weinig ruimte voor een artsenpraktijk, apotheek en fysiotherapie. Wij willen een commissie starten die dat gaat veranderen. Wij zoeken kundige mensen voor dit probleem die ook eenzame ouderen in het oog hebben.
- Contact met de Gemeente Lingewaal. Wij verwachten een positieve houding van haar vertegenwoordigers. Een vruchtbare bodem voor Partnership. Daar investeren we graag in.
- Ledenwerving. “CoopLingewaar” is niet bedoeld voor een klein groepje enthousiastelingen. We willen de Coöperatie snel bekend maken en veel deelnemers verwelkomen. Er is een kritische massa nodig om de doelstellingen te realiseren.
- Coöperatief ecosysteem “Coöperatie Lingewaar” is lid van een regionaal en landelijk “ecosysteem”van samenwerkende coöperaties. We bouwen samen aan een nieuw speelveld voor circulaire economie en inclusieve samenleving.